Vinkit makukorteilla maustamiseen - popcorn

Vinkit makukorteilla maustamiseen

Makukortit ovat hyvä tapa maustaa monenlaisia eri elintarvikkeita. Vaikka monet luulevatkin, että makukortteja käytetään pelkästään tupakan maustamiseen, näin ei kuitenkaan ole, vaan makukortit ovat todella monipuolinen ja helppo maustamistapa monille eri elintarvikkeille. Vinkit makukorteilla maustamiseen ovat vielä hankalasti löydettävissä, joten ajattelimme auttaa ja koota muutamat parhaat vinkit makukorteilla maustamiseen, toivottavasti saat näistä hyviä ideoita makukorttien monipuoliseen käyttämiseen!

Minttukaakao

Minttukaakao on laskettelukeskuksista tuttu talvinen herkkujuoma. Mintun maku afterski -paikoissa kuitenkin tuotetaan minttukaakaoon mintunmakuista alkoholijuomaa käyttäen. Minttukaakao voi kuitenkin olla erinomainen talvijuoma koko perheelle, ja teet sen helposti makukortteja käyttäen!

Voit tehdä minttukaakaon helposti laittamalla kaakaojauhetta erilliseen rasiaan, ja lisäämällä kaakaojauheen sekaan Aroma King Mint -makukortin. Anna makukortin antaa makua kaakaojauheelle vähintään puoli tuntia. Mitä kauemmin annat makukortin maustaa kaakaojauhetta, sitä voimakkaampi mintun aromi kaakaojauheeseen tulee. Maustamisen jälkeen voit valmistaa makukortilla maustetusta kaakaojauheesta kaakaon normaaliin tapaan.

Halutessasi voit myös kokeilla erilaisia variaatioita tutusta mintun mausta. Valikoimastamme löytyvät esimerkiksi Blueberry Mint ja Mint Lemon -makukortit, joiden avulla voit kokeilla aivan uusia makuvivahteita tuttuun juomaan.

minttukaakaon maustaminen makukorteilla
Minttukaakaon maustaminen makukorteilla on hauskaa ja helppoa puuhaa

Kahvit

Kahvin maustaminen makukorttien avulla on yhtä helppoa kuin kaakaonkin maustaminen. Lisäät haluamasi makukortin kahvijauheen tai -papujen sekaan, ja annat maustua. Kahvin maustuminen ottaa hieman kauemmin aikaa kuin esimerkiksi kaakaojauheen, kahvin voimakkaan oman makuaromin vuoksi, mutta kahvikin maustuu makukortilla noin tunnissa. Mikäli haluat kahviisi voimakkaamman maun, voit pitää makukorttia maustamassa kahviasi vaikkapa yön yli.

Aamiaismurot tai -myslit

Aamupalalla nautittaviin muroihin tai mysleihin saat helposti täysin uutta ja raikasta makumaailmaa makukorttien avulla. Voit laittaa aamiaismurot maustumaan illalla haluamallasi makukortin maulla. Olemme testanneet aamiaismurojen maustamiseen esimerkiksi Aroma Kingin Fresh Apple, Cherry sekä Blueberry Mint -makukortteja.

Kaikkien vaihtoehtojen maut tulivat hienosti esille aamiaisella, mutta erityisesti Fresh Applen raikas omenainen maku sopi tähän tarkoitukseen todella hienosti. Mikäli laitat aamiaismurot tai -myslit maustumaan jo illalla, suosittelemme jättämään ne maustumaan avonaiseen astiaan, ettei pieni määrä elintarviketta maustu liian voimakkaasti yön aikana. Mikäli taas maustaminen tulee mieleesi vasta aamulla, voit hyvin laittaa murot ja makukortin tiiviiseen astiaan ja jopa alle puoli tuntia riittää maustamaan murot tai myslit haluamallasi maulla.

Lisää makua myös leivonnaisiin

Makukorteilla maustaminen on todella helppo keino lisätä uusia makuja leivonnaisiin. Voit maustaa leivonnaiset helposti esimerkiksi mustikan maulla, maustamalla leivonnassa käyttöön tulevat jauhot mustikan makuisella makukortilla. Yksi makukortti riittää maustamaan reilun määrän jauhoja, ja kuten muussakin makukorteilla maustamisessa, mitä kauemmin pidät makukorttia jauhoissa, sitä vahvempi maku jauhoihin ja sitä kautta leivonnaisiin tulee. Parhaat vinkit makukorteilla maustamiseen tulevat aina rohkeilta kokeilijoilta, jotka uskaltavat kokeilla uusia juttuja myös makukorttien kanssa.

Popcornit

Popcornit ovat yksi suosituimmista kohteista joita makukorteilla maustetaan. Popcornit ottavat maun makukortista todella nopeasti kevyen rakenteensa ansiosta, ja ovat erinomainen tapa kokeilla illanistujaisissa hieman rohkeampiakin makuja. Popcornien maustamisessa et tarvitse aikaa kuin 15 minuutista ylöspäin, riippuen siitä, kuinka voimakkaan maun poppareihisi haluat. Kokeile rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä ja voit yllättyä kuinka upeita makuja makukorteilla voikaan tuottaa.

Makukorteilla maustamisessa vain mielikuvitus on rajana

Makukorteilla voit maustaa lähes mitä tahansa elintarvikkeita – ja ainoastaan mielikuvituksesi on rajana sille, mitä makua mihinkin elintarvikkeeseen käytetään. Toivottavasti nämä vinkit makukorteilla maustamiseen toivat uusia ideoita makukorttien käyttämiseen!

Makukortit tilaat helposti ja edullisesti verkkokaupastamme. Valikoimaamme pääset tutustumaan tästä.

 • Hipzz Ultra Fast Menthol Makukortti

  Hipzz makukortti Ultra Fast Menthol 20kpl

  14.95
  Määrä Hinta / kpl
  3 - 5 14.75
  6 - 9 14.55
  10 + 14.15
 • Hipzz Menthol makukortti

  Hipzz makukortti Menthol 20kpl

  14.95
  Määrä Hinta / kpl
  3 - 5 14.75
  6 - 9 14.55
  10 + 14.15

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *